perjantai 2. marraskuuta 2012

Yölliset kivut

Tämä asia on ihmetyttänyt minua kovasti, joskus aikaisemminkin olen siitä maininnut. Eli miksi ihmeessä reumakivut ovat yöaikaan kaikkein pahimmillaan? Viime aikoina on melkein pelottanut nousta sängystä vaikkapa vessaan yöaikaan. Kantapäät ovat kuin tulessa, akillesjänne niin kireä että tuntuu kuin se voisi napsahtaa poikki. Hetki pitää seisoa sängyn vieressä, ennen kuin uskaltaa ottaa askeleita. Aamulla kipua on vielä jonkin verran, mutta ei enää niin paljon kuin keskellä yötä, ja aamutoimien aikana se pikkuhiljaa häviää, siis nimenomaan tuo kantapäiden ja jalkapohjan kipu. Toki päivälläkin jos istun pitkään, ylösnoustessa jalkoihin ensin sattuu, mutta ei se päivällä niin kpaha ole kuin yöllä.

Ennen lääkityksen aloitusta yölliset kivut olivat niin hirveitä, että heräsin jokaiseen liikkeeseen. Peiton reunan siirtäminen sattui ranteisiin niin kuin olisi puukolla pistetty. Eli kyllähän noista lääkkeistä apua on ollut, vaikka välillä miettii miksi niitä syö kun kuitenkin sattuu. Mutta ilman lääkkeitä olisin kai työkyvytön. Se kai se tavoite tämän taudin hoidossa on, että olisi edes jotenkin siedettävä olo ja toimintakyky.

2 kommenttia:

  1. Luin pikaisesti kaikki juttusi. Aikas ikäviä. Olen itse saanut oloni normaaliksi jättämällä ruokavaliostani viljat, maidon, sokerin ja lähes kaiken teollisesti prosseoidun ruoan ja sian lihan. Teen siis ruokani itse. Käytän voita (kaikesta hyvästä ei voi luopua), vain kylmäpuristettuja öljyjä, marjoja, tuottajilta suoraan ostettua lihaa (kalkkuna, hanhi, nauta, broileria, quinoa, amatranttia, kaikkia kasviksia, hunajaa, raaka suklaata.
    Lisäksi otan laadukkaita lisäravinteita: monivitamiini, D, Mg, Sinkki yms.
    Syvenny ihmeessä pikaisesti tuohon ruokavalioon, minulle se teki ihmeitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huh, kiitos kommentista. Tuo kuulostaa hurjalle. Niin suuri muutos ruokavalioon siis. En usko että olisin valmis noin suureen muutokseen kuitenkaan. Sianlihan ja todennäköisesti muunkin punaisen lihan pois jättämistä olen suunnitellut ja sitä aion kokeilla, mutta.. Niin. En millään haluaisi joutua luopumaan noin paljosta. Ja perheellisenä se tuntuisi hankalallekin, kun kuitenkin muille olisi tehtävä "tavallisia" ruokia. Haluaisin kyllä kuulla lisää, eli jos viitsit niin kirjoita toki vaikka sähköpostiini lisää.

      Poista