keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Ubikinoni-kokeilu ja muut käyttämäni lisäravinteet

Sain apteekista suosituksen kokeilla ubikinonia migreenin hoitoon. Sen on useissa tutkimuksissa todettu kohtausherkkyyttä vähentävän, kun ubikinonia otetaan riittävän suurella annoksella. Kiinnostuin aiheesta ja päätin lueskella siitä lisää, ja törmäsinkin vielä kiinnostavampaan asiaan, eli siihen, että ubikinoni saattaa auttaa myös fibro-tyyppisiin kipuihin! Minullahan ei fibromyalgiaa ole diagnoosina, mutta kivut ovat hyvin samantyyppisiä, ja fibropisteissä on aristusta lääkärin tekstien mukaan ollut, eli saattaa minulla sekin olla. Joka tapauksessa ubikinonin edulliset vaikutukset lihasvaivoihin ja migreeniin, sekä sen antioksidatiiviset vaikutukset saivat minut vakuuttumaan siitä, että haluan antaa sille mahdollisuuden.
                                          
Ainoa ikävä puoli kokeilussa on, että ubikinoni on kallista. Apteekissa vahvempi valmiste (120mg, jota suositellaan kun kyse on migreenin hoidosta) maksoi kolmeksi kuukaudeksi n. 44€. En millään raaskinut ostaa heti sitä, vaan ostin miedomman valmisteen, jota otan kaksi, ja riittää kuukaudeksi. Sinänsä ehkä hölmö valinta, koska lueskelin, että vaatii parin kolmen kuukauden säännöllisen käytön, ennen kuin positiivisia vaikutuksia ilmenee. Mutta kertasumma tuntui niin kovalta, etten heti uskaltanut sitä ostaa. Täytyy tutkia kuinka netistä saisi tilattua ubikinonia, saisiko yhtään edullisemmin.

Muutenkin olen viime aikoina koittanut panostaa siihen että muistaisin ottaa lisäravinteeni joka päivä. D-vitamiinilisää käytän aina, myös kesällä, koska reumasairauksien on todettu aiheuttavan d-vitamiinipuutosta (tai puutoksen aiheuttavan reumasairauksia, näinkin on epäilty). Tarkkaa määrää en nyt muista, mutta hieman perussuosituksia isompi on d-vitamiiniannokseni, koska myös Kalsium-valmisteeni sisältää d-vitamiinia. Kalaöly-kapselit ja b-vitamiinilisä ovat myös säännöllisessä käytössä, sekä magnesium tarvittaessa. MSM-rikin edullisista vaikutuksista lihas- ym.vaivoihin olen lukenut, ja senkin nyt ottanut kokeiluun. Olenpa viimeiden kuukauden syönyt maitohappobakteeri-tablettejakin, kun vatsa on oireillut paljon.

En osaa tässä vaiheessa sanoa minkään tietyn lisän vaikutuksista mihinkään, mutta eniten nyt odotan ubikinonin ja msm-jauheen positiivisia vaikutuksia. Raportoin niistä jatkossa kyllä.

14 kommenttia:

  1. Tulin tänne Pipsan blogin kautta ja voisi olla kiinnostavaa luettavaa, sillä itsekin kärvistelen kipujen kanssa. Mutta tiedätkö mitä - tämä teksti on sellaista, että en näe sitä lukea. Fontti ja väritys on liian hankalaa luettavaa. Onko kukaan muu valittanut? Olisiko mitenkään mahdollista kokeilla jotain muuta, paitsi ettei sun mun takia tartte....Ainakin tämä ensimmäinen lukemani on senkin vuoksi hankalaa luettavaa, kun on paljon tekstiä, ei kuvia eikä muutenkaan mitään "taukoa".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heipsis. Kiitos kommentista. Kukaan ei ole valittanut tekstiäni vaikealukuiseksi. Varmaan vaikuttaa vähän että mistä lukee, isolta näytöltä vai pienemmältä. Mikä väri olisi semmoinen helpommin luettava? Minun blogini on tekstiblogi, jossa puran tuntojani ja ajatuksiani sairaudesta. Missään teksteissä ei toistaiseksi ole kuvia, vain kappalejaot katkaisevat tekstiä. Ensimmäinen tekstini "Minun blogini ja tautini http://toiveenakivutonpaiva.blogspot.fi/2012/06/minun-blogini-ja-tautini.html kertoo blogini tarkoituksen.

      Poista
  2. argh... sitten vielä nuo ärsyttävät kirjain/numero arvaukset. Olen niiiin huono niiden arvaamisessa. Mitä hyötyä niistä on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitähän tarkoitat noilla kirjain/numeroarvauksilla? Nyt en kyllä ymmärtänyt.

      Poista
  3. Vaihdathan jossain vaiheessa pohjaa ja / tai fonttia luettavammaksi. Nyt siitä ei oikein saa selvää kehnonäköinen fibro- yms. vammakas! :(

    Muuten en usko näihin lisäravinteisiin sitten pätkääkään. Vitamiineihin kyllä, mutta joku ubikinoni tuntuu jo "tehoaa kaikkeen" -osastolta.

    Kirjain / numeroarvauksilla tarkoitetaan tuota "vahvista, ettet ole robotti" - ei numerosanavahvistusta, joka on myös perheestä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Ubikinoni eli koentsyymi Q10 on rasvaliukoinen molekyyli, joka esiintyy ihmisen elimistön kaikissa soluissa...Ikääntyminen, sairaudet ja tietyt lääkkeet vähentävät ubikinonin biosynteesiä. Ubikinonipitoisuus elimistössä on suurimmillaan 20-vuotiaana, jonka jälkeen se hitaasti pienenee." Wikipediasta nyt laiskuuttani tämän kopsasin, mutta aiheesta toki löytyy muualtakin. Eli Ubikinoni ei ole mikään ihmeaine, vaan ihan elimistön oma aine, joka vaikuttaa moneen asiaan, ja jonka pitoisuus vähenee iän ja sairauksien, sekä lääkkeiden myötä. Eihän siihen uskoa tarvi, mutta kokeilemisen arvoinen juttu joka tapauksessa, otan kyllä kaiken avun vastaan, jos sitä saatavilla on.

      Haluaisin tietää mikä olisi sellainen fontti/väri, joka olisi helpommin luettava, en nyt oikein osaa sitä itse hahmottaa.

      Ahaa, en tiennytkään että semmoinen on automaattisena asetuksena kommenteissa. Koitanpa jostain löytää kohdan mistä sen voi poistaa.

      Poista
  4. Hei,

    Anonyymille 6.10

    ja muutenkin Ihan yleistä, eli kukin saa

    sivun ja fontin SUUREMMAKSI painamalla yhtäaikaa CTRL ja + -merkkiä,

    kunnes näkee lukea. Vaikka toki joku muu fontti olis helpompi nähdä. Ja jos joku yleinen blogisaitti, ei robotinesto-asetusta tod näk voi muuttaa.

    Q10 on kehossa kaikkialla, ja vanhemmiten vähenee, plus tietyissä sairauksissa ja tietyillä lääkkeillä. esim: http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=181

    VastaaPoista
  5. Tiedoksi että ubikinonia ja ubikinolia saa edullisemmin tilaamalla USA:sta. Ainakin www.iherb.com on luotettava nettikauppa ja palvelu toimii hyvin. Koodilla KTJ777 saa 5 $ alennusta ensimmäisestä ostoksesta.

    VastaaPoista
  6. Minä olen tilannut täältä, ja mielestäni edullista.

    https://www.terveysmarket.fi/tuoteryhmat/18-sydan-verenkierto-kolesteroli/

    VastaaPoista
  7. Itse en kyllä netin kautta tilaisi, tabletit/kapselit saattavat sisältää mitä tahansa. Venäläisetkin ostavat nykyisin apteekkiostoksensa Suomesta. Oma kotiapteekkini on heitä aina täynnä. Suomalaiseen apteekkiin voi luottaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höpönlöpöt, turhaa peloittelua olet saanut. Olen ostanut iherb.comista USA:sta kaikki vitamiinit jo vuosien ajan. Tutkittuja ja turvallisia tuotteita, ja hinnat ainakin puolet edullisemmat kuin vastaavat tuotteet Suomessa.

      Ostin juuri näitä ubikinoneita
      " Doctor's Best, High Absorption CoQ10, 100 mg, 120 Veggie Caps"
      http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-High-Absorption-CoQ10-100-mg-120-Veggie-Caps/15658

      Eli tehokkaita 100 mg ja maksaa nyt tarjouksessa 12.95 $, eli alle 10 €. Pärjäät siis alle kympin pakkauksella 4 kuukautta!!!! Postituskulut ovat 4 $, eli 3 euroa. Voit kuitata postituskulut (ja vielä jää hiluja) 5 dollarin arvoisella alekoodilla: QOM278

      Poista
  8. Kiinostava tuo ubikinoni- ja luontaistuote keskustelu. Itse olen vähän hurahtanut noihin luontaistuotteisiin. Käytän ubikinonia (100mg/pvä), CLA:ta (2000mg/pvä) ja Omega 3-6-9 valmistetta (. Tiedä sitten, onko se lume-vaikutusta, mutta koen olevani pirteämpi sen jälkeen, kun aloin käyttää noita tuotteita. Itse tilaan nykyään luontaistuotteet Iherb.com sivustolta. (koodilla PDZ249 uudet tilaajat saavat 5§ alennusta 40§ ostoksista ja 10§ alennusta 80§ ostoksista.)

    VastaaPoista
  9. Suosittelen Vitacostia, edullisemmat hinnat pl. postit kuin iherbissä. Tilasin 480x 100mg 25e sis. postikulut. Saman verran tuli hintaa 10mrd probiooteille x400 kapselia. Nopeasti laskettuna n. 10x halvempaa kuin apteekissa.

    VastaaPoista