maanantai 6. elokuuta 2012

Huoh.

Kyynärpäähän sattuu. Nilkkaan sattuu. Päätäkin on heti taas särkenyt kun työt viime viikolla alkoivat. Väsyttää. Ja silti tuntuu, ettei saisi valittaa. Pakko vähän kuitenkin.

Muutama parempi päivä oli välissä, mutta nyt on taas ollut hankalaa. Päänsärky palasi heti viime maanantaina, ensimmäisen työpäivän jälkeen. Mielestäni en stressaa töillä tms., mutta mietin voisiko kyse olla siitä että istun lähes koko päivän tietokoneella? Voisiko näytön tuijottaminen / huono työasento aiheuttaa migreenejä? Kolme migreenikohtausta oli viime viikolla yhteensä, ei kovin pahoja, mutta vaativat kuitenkin täsmälääkettä pois mennäkseen.

Kipua on ollut taas vähän joka puolella. Oikea kyynärpää, joka on pitkään ollut hyvä, alkoi viikonloppuna oireilla. Kipu on tenniskyynärpää-kipua, eli ilkeää vihlomista ja piston tunnetta, vaikka vain maitopurkkia nostaisi. Akillesjänteen seutu vasemmassa jalassa on myös pahana, samoin jalkaterä. Ja kantapäät. Ja ranne on turvoksissa, ärtyi eilen kun kohmeista hirvenliha-palaa vuoleskelin hirvikäristystä varten.

Uusi, ikävä oire on aamuinen aivan hirvittävä silmien kuivuus. Silmät ovat siis niin rutikuivat, että tuntuu että sarveiskalvo voisi tarttua luomeen kiinni ja revetä! Aivan hirveää. En ole kuin satunnaisesti käyttänyt silmätippoja aikaisemmin, mutta nyt on pakko hommata säännölliseen käyttöön tipat. Varmaan illalla jo pitäisi silmiin niitä laittaa, etteivät kuivuisi yöllä niin pahasti. Samoin tarvitsisin nenän kostutukseen tipat, nenä on myös aamuisin sen tuntuinen, kuin oisi paineilmapuhaltimella puhallettu kuivaksi. Säännöllisessä käytössä on kyllä kortisonisuihke nenään, mutta se ei tuohon kuivuuteen auta, vaikka pitääkin nenän muuten toimivana ja avoimena.


Noh, siinä tämän alkuviikon valitukset, jospa jotain hyvääkin sitten. Selkä on ollut parempi, se on uimisesta tykännyt, jota en kylläkään ole niin ahkerasti harrastanut kuin suunnittelin. Täytyy nyt yrittää käydä säännöllisesti, kun vesikin on vielä lämmintä.

Eipä tässä muuta. Voimia jokaiselle uuteen viikkoon, vaivoineen tai ilman. Mielummin ilman.

5 kommenttia:

  1. "ranteet ja sormet ovat jäykät ja turvoksissa, voimattomat."
    Tähän voin jatkaa, että nilkat on myös särkyiset ja nilkkaluun ympärillä nestepussi aina.
    Hartianiskasärky vaanii taustalla: jos olen tässä koneella, jos uskaltaudun virkkaamaan yli 5 minuuttia, tai autossa pidän päätä kääntyneenä matkakaveriin päin, tai mitä tahansa mitätöntä puuhaa, sitten onkin viikon niin kipeä :(
    Pointti tässä marinassa on siinä, että kun juttelee kavereilleen tästä ainaisesta särkysumasta, kuulee kommentin: lähde mun kanssa kuntosalille, siellä ne vaivat paranee, reippaasti lenkille aamuisin, kohta olet kuin uusi ihminen! Ärr.. onneksi on kanssaihmisiä, jotka puhuvat samaa kieltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voivoi, surullisen tuttua tekstiä on tämäkin. Ihana saada kuitenkin kommenttia, kiitos! Minulla on niska-hartiavaivat menneet ihan hirveiksi,en tiedä miten niiden kanssa selviän edes. Tällä hetkellä tuntuu etten jaksa edes tänne blogiin valittaa. :(

      Poista
  2. tässä Tuulikki Sjögrensivuilta taas. Minulla oli neljänlaista särkylääkettä tarjolla Lyricaa iltaisin, Arcoksia tai Panacodia tai Sirdaludia päivisin. Mutta sitten onnellisen sattuman ansiosta meidän terveyskeskuksessa oli venäläinen nuori naislääkäri, varmaan joku kesäsijainen, joka sanoi: älä syö noita särkylääkkeitä niin paljon, minä kirjoitan 15 fysioterapeuttikäyntiä.
    Voin sanoa, että viidennen kerran jälkeen niskakivut oli huomattavasti helpottaneet, aluksi kävin 2 krt viikossa ja sitten kerran viikossa. Jos vielä muistaisi istua selkä ja niska suorassa.. joka kerran sain ohjeita miten pitää kuntouttaa VAROVASTI niskan pieniä lihaksia, joo joo -nökyttelyä lukuunottamatta ne vaan meinaa unohtua. Ja kyllä, tiedän että pahempiin särkyihin on pakko syödä lääkkeitä, tämä oli vain minulle sopiva helpotus. Parempaa vointia :)

    VastaaPoista
  3. Minä liputan myös hyvän fysioterapeutin puolesta. Yläselän hieronta on yllättäen vähentänyt selvästi jo kroonisiksi luulemiani särkyjä, jotka ulottuivat sormenpäistä kyynärpäihin molemmissa käsissä. Migreeniäkään ei ole ollut ainakaan vuoteen.

    Vaikka takana onkin sairaus, myös nämä perinteisemmät keinot (myös sopiva liikunta sopivassa määrin) voivat helpottaa oloa. Kivut, huono nukkuminen ja sairaudesta johtuva stressi ainakin mulla lisäävät selkeästi kehon kireyksiä, mikä puolestaan taas lisää kipuja.

    VastaaPoista
  4. Mä olen saanut kuivaan nenään paljon apua sarvikuono-suolahuutelusta, se rauhottaa limakalvoja ja vähentää tukkoisuutta. Sarvikuonojahan saa apteekista: http://personal.fimnet.fi/laaketiede/sarvikuono/ - siellä on ohjeet mukana suolahuuhtelun tekoon - tosin kannattaa pitää huolta, että käyttää VAIN merisuolaa (ei siis normi ruokasuolaa). Suosittelen! :-)

    VastaaPoista